top of page

Tulen ja unen maisemia: Ensimmäinen kirjoitus

Updated: Dec 10, 2020

Mistä Kauneus syntyy? Havainnosta tai tunteesta. Havainnosta tai tunteesta jotka jollain lailla kytkeytyvät ihmiseen omaan sisäiseen tajuun siitä mikä on kaunista. Sitä mistä tämä taju tulee ei voi kuitenkaan selittää. Tai ehkä pitäisi sanoa ettei kannata.


Taiteessa Kauneutta luodaan keinotekoisilla tavoilla. Säveltäjä soittaa pianoa kunnes löytää jotain tarpeeksi kaunista, taidemaalari testaa väriyhdistelmiä saavuttaakseen juuri Sen Oikean. Minä olen etsinyt Kauneutta tulevaan teatteriesitykseen työvihkojeni sivuilta. Kaikkea muuta kuin kaunis käsialani muodostaa Kauneuden perustan. En yksinkertaisesti luota taiteessa sattumaan.

Ote työpäiväkirjasta...

Kauneus syntyy siis sekasotkusta ja harmaasta arjesta. Kauneus kehittyy pienessä kaaoksessa ja jopa suoranaisessa rumuudessa. Kauneus voi olla myös jotain salaista mitä ei saa heti selville. Tällä blogilla kerron miten olen etsinyt ja (toivottavasti) löytänyt Kauneutta. Pidän julkista työpäiväkirjaa tästä päivämäärästä lukien aina ensi-iltaan asti.


Tänään on sunnuntai, päivä jälkeen Usa:n presidentinvaalien. Vaikka tämä blogi ei ole poliittinen julkaisu, olen tuloksista onnellinen. Maailmassa on Joe Bidenin valinnan jälkeen hieman vähemmän rumuutta. Se motivoi minuakin jatkamaan työvihkojeni täyttämistä suttuisella käsialallani.


Kohti tulta ja unta. Kohti Kauneutta.


Porissa 8.11.2020

Kaarlo Kankaanpää

29 views0 comments
bottom of page